marți, 30 noiembrie 2010

Nu filmăm să ne amuzăm (1974)


Nu filmam să ne amuzăm (anul 1974)
Regia
Iulian Mihu
Cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinică
Gen film
Comedie

Durata
78 minute
Premiera in Romania
1974

Comedie "film in film" in care se satirizeaza moravurile din cinematografia romaneasca.
Jean Georgescu joaca propriul rol de maestru al comediei.
Autorul scenariului, Paul Everac, nu apare pe genericul filmului, in urma unui conflict cu realizatorul.

Casa neterminată (1964)


Denumirea: Casa neterminată (anul 1964)
Regia
Andrei Blaier
Cu Alexandru Repan, Valeria Seciu
Gen film
Dramă

Sandu, un fante care acţionează pe multiple planuri... sentimentale, îl roagă pe prietenul şi colegul său, Andrei, să-i ţină de urât prietenei sale preţ de câteva ore. Numai că cele câteva ore se transformă în câteva zile, timp în care cei doi tineri se confruntă cu diverse situaţii de viaţă, dar se şi descoperă reciproc.

O casă neterminată, încă în faza de şantier, îi ajută să-şi dezvaluie proiectele şi visurile ascunse devenind catalizatorul sentimentelor lor.

duminică, 28 noiembrie 2010

A fost odată în Transilvania (2007)



A fost odata in Transilvania,
Documentar 2007, 30 min
Regizor: Manuela Morar
Producator: Hyperion University
În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, trupe ale regimentul 201 motorizat Budapesta, împreună cu unii localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Nemzetőrség (“Straja naţiunii”) au declanşat un holocaust în comuna Ip din judeţul Sălaj, precedat de torturi şi violuri.

MuzeulRefugiatilor.eu

vineri, 26 noiembrie 2010

Gadjo dilo (1997)


Gadjo dilo
Anul:1997
Regia Tony Gatlif
Cu Rona Hartner, Romain Duris
Gen film
Comedie
Dramă

Durata
102 minute

Filmul Gadjo Dilo (1997) a fost creat in jurul muzicii lautaresti. Un francez vine in Romania, in zona Ardealului in cautarea unei interprete de muzica lautareasca - Nora Luca. Francezul care nu vorbea deloc romaneste rataceste printr-un sat tiganesc, satul Cretulesti. Acolo cunoaste frumusetea vietii nomade, dar si greutatile acesteia. In comunitatea tiganeasca francezul comunica cu Izidor si Sabina (Rona Hartner). Stephane inregistreaza casete si isi face notite despre muzica tiganeasca. Participa la mai multe reprezentatii ale artistilor din acea lume bizara. Printre protagonistii de seama se numara: Taraful Haiducilor, Adrian Simionescu (Adrian Copilu Minune), Orchestra Marin Ioan, Izidor Serban sau Vasile Serban.

marți, 23 noiembrie 2010

Patul conjugal (1993)


Denumirea: Patul conjugal 
Anul(1993)
Regia
Mircea Daneliuc
Cu Gheorghe Dinică, Coca Bloos
Gen film
Comedie

Durata
102 minute
Premiera in Romania
1992

Într-un Bucureşti post-ceauşist, fiecare încearcă să-şi facă un rost. Vasile Potop, directorul unui cinematograf, vrea să se împrumute pentru ca soţia lui, Carolina, să avorteze, dat fiind că nu-şi pot permite să crească trei copii. Încearcă mai întâi cu Stela, casieriţa plină de nuri, dar aceasta se "reprofilează", devenind prostituată. Apoi încearcă să vândă o carte a lui Ceauşescu scăpată de distrugere la Revoluţie, dar nu reuşeşte decât să intre în tot felul de necazuri.

Pe malul stâng al Dunării albastre (1983)



Denumirea: Pe malul stang al Dunarii albastre
Anul (1983)
Regia
Malvina Urşianu
Cu  George Constantin, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi 
Gen film
Dramă
 
Durata
105 minute
Premiera in Romania
1983

O văduvă tânără (Gina Patrichi) trăieşte, spre sfârşitul celui de-al doilea război mondial, pe proprietatea ei mostenita de la un boier bogat, într-o micro societate închisă formată din: un majordom (Gheorghe Dinica) cu tendinţe protectoare, fiica vitregă (Dana Felicia Simion) care o urăşte, un ofiţer german care o curtează dar, în realitate, vrea să găsească o listă cu spioni nazişti ascunsă de soţul decedat, un cumnat care caută aceeaşi listă şi un prieten din tinereţe.

joi, 18 noiembrie 2010

Destinatia Mahmudia (1981)



Denumirea: Destinatia Mahmudia
Anul 1981
Regia
Alexandru Boiangiu
Cu Enikõ Szilágyi, Eusebiu Ştefănescu
Gen film
Dramă
Ajustează gen
Durata
108 minute
Premiera in Romania
1981


Un fost pilot pe avioane de vanatoare e nevoit, din cauza unei afectiuni, sa lucreze pe avioane utilitare, in mediul rural.

marți, 16 noiembrie 2010

Cetăţile Puterii

1/2


2/3


3/3


Denumirea:Cetăţile Puterii
Anul 2004
Un serial de Daniela Videscu, cu binecuvantarea I.P.S. Pimen Arhiepiscop al Sucevii si Radautilor. Prin contributia Sf. Manastiri Putna.

luni, 15 noiembrie 2010

Cei care plătesc cu viaţa (1991)


Denumire: Cei care plătesc cu viaţa 
Anul: (1991)
Regia
Şerban Marinescu
Cu Ovidiu Ghiniţă, Tudorel Filimon, Şerban Cantacuzino
Gen film
Dramă

Durata
120 minute
Premiera in Romania
1991

Destinul tragic al unui jurnalist intransigent, obsedat de ideea dreptăţii absolute şi care, sub influenţa unei revelaţii din biografia tatălui său, sfârşeşte prin a se sinucide.

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Vulpe - vanator (1993)


Denumirea: Vulpe - vanator 
Anul: 1993

Regia
Stere Gulea
CuOana Pellea, George Alexandru
Gen film
Dramă

Premiera in Romania
1992

Film inspirat de evenimentele premergatoare revoltei timisorenilor din decembrie 1989. Fire independenta si nonconformista, Irina, o tanara profesoara, intra in vizorul Securitatii, care, spre a o intimida, utilizeaza un intreg arsenal de presiuni psihologice. Euforia pe care i-o provoaca eroinei caderea lui Ceausescu este, din pacate, de scurta durata: Irina descopera curand ca n-a scapat de urmarirea Securitatii.

vineri, 12 noiembrie 2010

Blanca (1955)


Denumirea: Blanca
Anul 1955
Regia
Mihai Iacob, Constantin Neagu
Cu
Iurie Darie, Silvia Popovici
Gen film
Fantastic

Durata
23 minute

Basm cinematografic inspirat de "Povestea teiului" si "Fat Frumos din tei" de Mihai Eminescu.
Filmul a fost conceput ca film de diploma, fiind preluat, dezvoltat si finalizat de Studioul Cinematografic Bucuresti. A fost interzis la difuzare fiind acuzat de "misticism", fiind difuzat dupa 1989.

miercuri, 10 noiembrie 2010

Aventuri la Marea Neagră (1972)

1/3


2/3


3/3


Denumirea: Aventuri la Marea Neagră
Anul: 1972
Regia
Savel Stiopul
Cu Corina Chiriac, Florin Piersic
Gen film
Acţiune
Comedie

Durata
135 minute
Premiera in Romania
1972

George Martin (Florin Piersic), un capitan de contrainformatii, primeste misiunea de a desconspira o retea de spioni economici care doreau sa obtina formula combustibilului unei rachete experimentate intr-un poligon de pe malul Marii Negre.

marți, 9 noiembrie 2010

Stare de fapt (1996)


Stare de fapt 
Anul 1996
Regia
Stere Gulea
Cu Mara Grigore, Dan Condurache
Gen film
Dramă

Durata
89 minute
Premiera in Romania
1995

21 decembrie 1989. O tanara asistenta se trezeste in miez de noapte la usa cu un adolescent ranit. Impreuna cu iubitul ei, medic, il duc la spitalul unde lucreaza. Ii dau ingrijirile necesare. Tanarul este in afara oricarui pericol. Dimineata asistenta-l descopera pe tanar la morga spitalului, impuscat in cap. Asistenta si prietenul ei sunt presati de Securitate sa treaca afacerea sub tacere. Prietenul cedeaza, asistenta nu. Relatia lor se destrama. Pentru asistenta incepe cosmarul martorului incomod.

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Hotel de lux (1992)



Hotel de lux
Anul:(1992)
Regizor:
Dan Pita
Scenarist:
Dan Pita
Genul:
Drama

Filmul este o parabolă din România în timpul conducerii lui Ceauşescu, şi cea mai mare parte filmare a fost efectuat la "Casa Poporului". Acesta prezintă situatia apăsătoare a societatii clasate pe diferite niveluri într-un hotel, asa ca povestea este în esenţă o parabolă. Povestea urmareste promovarea lui Alex, de la poziţia de tinar angajat ca manager al hotelului. Mama ii spune lui Alex că el este fiul tiranului care este la conducerea ţării. Numit şef al hotelului ( "ţară"), Alex primeşte un mandat pentru a informa dictatorul că hotelul este subjugat de foame, frig şi minciuni. Veţi afla la sfârşitul filmului în cazul în care Alex a fost capabil sau nu pentru a încheia

miercuri, 3 noiembrie 2010

De ce are vulpea coada? (1988)

1/4


2/4


3/4


4/4

De ce are vulpea coada?
Anul: (1988)
Regizor:
Cornel Diaconu
Scenarist:
Ion Baiesu
Genul:
Comedie / Familie

Eugen este om crescut la tara care s-a casatorit si munceste in capitala tarii, Bucuresti. Alaturi de sotia lor, au un copil de sase ani, Gabi. Cum concediul programat, soseste, cuplul decide sa-l petreca , la parintii lui Eugen. Asa ca, Eugen isi ia sotia si copilul, plecand la tara, intr-un sat de munte. Odata ajunsi acolo, Gabi, ia contact cu lumea satului, iar Eugen vede aceea "intoarcere" spre mediul copilariei, al vietii sanatoase din casa parinteasca. Bunicul si bunica sunt foarte fericiti si sunt cuceriti de inocenta lui Gabi, aratandu-i valorile satului romanesc si mai ales rolul taranului in existenta oraseanului, dar acest lucru nu este un motiv, ca micutul Gabi sa provoace diferite intamplari datorita nazbatiilor sale, mai ales ca in gradina lor, isi facuse aparitia o ...vulpe.

marți, 2 noiembrie 2010

Impuscaturi sub clar de luna (1977)


Denumirea: Impuscaturi sub clar de luna
Anul (1977)
Regia
Mircea Mureşan
Cu Amza Pellea, Jean Constantin
Premiera in Romania
1977

In vara anului 1947, intr-un sat de munte, un fost capitan de jandarmi si legionar, ascuns in munti, terorizeaza intregul sat.

luni, 1 noiembrie 2010

Prea mic pentru un razboi atat de mare (1970)



Denumirea: Prea mic pentru un razboi atat de mare
Anul: 1970
Regia
Radu Gabrea
Cu Gheorghe Cozorici, Mihai Filip, Mircea Albulescu
Gen film
Dramă,Război

Durata
77 minute
Premiera in Romania
1969

Mihai (Mihai Filip) este un baietel care traieste o experienta cumplita în razboi. Ramânând singur în urma mortii tatalui, îsi cauta prietenul si astfel ajunge în linia întâi...
Razboiul vazut si trait de un copil de trupa care isi urmeaza prietenii soldati in linia intai a frontului.
Filmul de debut al regizorului Radu Gabrea.
Film de razboi inspirat din nuvela lui Aurel Petri.

Fram, episodul III (1983)


Genul: Film pentru copii / Family / Drama
Regia: Elisabeta Bostan
Scenariul: Elisabeta Bostan / Vasilica Istrate
In rolurile principale: George Mihaita,Octavian Cotescu,Carmen Galin,Gina Patrichi,Adrian Valcu,Violeta Andrei,Dem Radulescu,Aurel Giurumia,Mitica Popescu,Alexandru Repan,Mihaela Juvara.
Producator: Mosfilm / Casa de filme nr. 5
Imaginea: Nicolae Girardi / Ion Marinescu
Muzica: Temistocle Popa

Detalii tehnice: 8 seriale
Data premierei: 1983

Sinopsis: In Iasiul inceputului de secol XX traieste o familie de circari, sotii Lisette si Cezar Marceloni, impreuna cu copiii lor, Fanny si Geo. Dupa moartea Lisettei, cei trei Marceloni se deplaseaza intr-un turneu la Sankt Petersburg, de unde se intorc cu un ursulet polar pe care il dreseaza.

Fram, episodul II (1983)


Genul: Film pentru copii / Family / Drama
Regia: Elisabeta Bostan
Scenariul: Elisabeta Bostan / Vasilica Istrate
In rolurile principale: George Mihaita,Octavian Cotescu,Carmen Galin,Gina Patrichi,Adrian Valcu,Violeta Andrei,Dem Radulescu,Aurel Giurumia,Mitica Popescu,Alexandru Repan,Mihaela Juvara.
Producator: Mosfilm / Casa de filme nr. 5
Imaginea: Nicolae Girardi / Ion Marinescu
Muzica: Temistocle Popa

Detalii tehnice: 8 seriale
Data premierei: 1983

Sinopsis: In Iasiul inceputului de secol XX traieste o familie de circari, sotii Lisette si Cezar Marceloni, impreuna cu copiii lor, Fanny si Geo. Dupa moartea Lisettei, cei trei Marceloni se deplaseaza intr-un turneu la Sankt Petersburg, de unde se intorc cu un ursulet polar pe care il dreseaza.

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters