marți, 13 iulie 2010

Garcea si Oltenii (2002)



Regia
Sam Irvin
Cu
Mugur Mihaescu, Radu Pietreanu
Gen film
Comedie
Ajustează gen
8 voturi
Durata
90 minute
Rating

Premiera in Romania
18.10.2002

O parodie a vietii romanesti filmata in stil American, de regizorul Sam Irvin. Dupa ce poantele lui Garcea si absurdul familiei Pirtag au doborit recordul de audienta pe plan national, lung-metrajul filmat in Studiourile Mediapro din Buftea vine sa intinda coarda cit de mult se poate. Familia Pirtag are noroc cu carul si nu stie ca sa faca acum cu el. Celebrele personaje romanesti trec prin experiente noi, se confrunta cu situatii neprevazute, dar in acelasi stil comic, care te lasa cu gura cascata!

Scurta prezentare pentru inducerea în eroare a publicului neavizat...

Legenda spune ca atunci cînd cele sapte bucati ale pietrei magice se vor uni într-una singura, magia se va dezlantui si va da triburilor dacice puterea de a stapîni lumea. Într-un ritual secret, cei sapte preoti antici au reusit sa puna laolalta bucatile magice, însa piatra ar sta si astazi, dupa 2000 de ani, ascunsa în albia unui râu, asteptând sa fie descoperita... daca Lila si Axinte, copiii familiei Pârtag din satul Sadova, nu ar fi dat peste ea din întâmplare, în timp ce se jucau prin mlastina de lînga casa. Si fara ca macar sa realizeze ce mare descoperire au facut !
Incredibila întâmplare a fost însa « detectata » de satelitii savantului Einstein, care numaidecât a anuntat marea descoperire în toata lumea, în ciuda eforturilor agentiilor secrete de a-l opri : problema energiei pentru secolul urmator este rezolvata, iar solutia este în Sadova ! Stirea face rapid înconjurul planetei, iar în sat isi fac în curînd aparitia spioni de tot felul, veniti în cautarea pietrei magice. Printre ei se numara vechii adversari David, agent CIA, si teroristul Ival, însotit de frumoasa Angelica.
Si cum în Sadova încep sa circule bineînteles bani "falsi", "emisi" de piatra copiilor familiei Pârtag, tot în drum spre Sadova porneste si politistul Garcea, trimis sa solutioneze cazul : cine stie, poate "iezista o esplicatie" pentru toata nebunia asta internationala. Întîmplarea face însa ca Garcea si David sa se întâlneasca ... în cele din urma la destinatie va ajunge, culmea, nu David, ci Garcea, deghizat în agentul secret "nambar oan".
Planurile strategice ale agentilor de a recupera piatra magica sunt dejucate de nenumarate ori de locuitorii din Sadova, si mai ales de familia Pârtag, pusa pe câstig. Vizita spionilor este o sansa pentru refacerea economiei locale, asa ca planul Leanei pare perfect : Lila se va marita cu Axinte, iar la nunta vor fi invitati toti strainii sositi în sat, care vor ajuta tânara familie. Si pentru ca nimeni sa nu poata refuza, Pârtagii vor anunta ca la petrecere va veni si grupul de umor autohton "Vacanta Mare"!
În mijlocul spectacolului, cînd nimeni nu se mai asteapta, apare David, agentul care reuseste sa smulga familiei Pârtag piatra, spre dezolarea generala. Euforia americanului de la CIA nu dureaza prea mult însa : Axinte îi daduse agentului o piatra falsa, pastrând-o pentru sine pe cea adevarata, magica. Familiei Pârtag nu-i mai ramîne asadar de facut decât sa-si puna dorintele absolut normale, pe care piatra le va îndeplini...

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters