luni, 12 iulie 2010

Felix şi Otilia (1972)



Regizor: Iulian Mihu
Scenariu :George Calinescu, Ioan Grigorescu
ecranizare după romanul "Enigma Otiliei"
Distribuţia :
Radu Boruzescu .. Felix
Julieta Szönyi .. Otilia
Sergiu Nicolaescu .. Pascalopol
Gheorghe Dinica .. Stanica Ratiu
Ovidiu Schumacher .. Titi
Violeta Andrei, Clody Bertola, Jean Constantin, Leni Dacian,Gina Patrichi

Filmul incepe cu sosirea lui Felix Sima, un tanar de 18 ani, la Bucuresti, la Facultatea de Medicina, cutreierand strazile si incercand cu greu sa gaseasca casa unchiului sau, domnul Costache Giurgiuveanu.
Se acomodeaza cu greu vietii din capitala, situatia lui fiind mai tensionata si de moartea mamei sale si apoi a tatalui sau, doctorul Sima, care il parasisera si el de curand, lasandu-i mostenirea in mainile lui Costache, cumnatul sau.
Intr-o lume meschina, unde toata lumea urmareste moartea unchiului sau ca sa imparta averea, Felix o intalneste pe Otilia, fiica lui, de care se indragosteste.

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters