luni, 12 iulie 2010

Profetul, aurul si ardelenii (1978)



Regia
Dan Piţa
Cu Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Diaconu
Gen film
Aventuri, Comedie, Western
 
Durata
98 minute
Premiera in Romania
1977

La sfarsitul secolului XIX, doi frati ardeleni, mohoratul Traian si mucalitul Romulus, pleaca in America in cautarea celui de-al treilea frate, Ion, emigrat mai demult. Sosind intr-o tara si intr-un oras necunoscut, Cedar City, cei doi, care nu stiu engleza, provoaca cele mai neasteptate incurcaturi. Ei vad fotografia fratelui lor peste tot si cred ca a ajuns un "om mare". Dar autoritatile si mai ales profetul Waltrope, seful sectei mormonilor, ii intampina cu ostilitate. Abia dupa ce il intalnesc pe Ion, ei vor intelege ca fratele lor a devenit un fel de justitiar, care ii apara pe cei nedreptatiti de Waltrope si oamenii lui, care obisnuiau sa-si insuseasca abuziv o parte din aurul cautatorilor.

Primul western romanesc. Filmul este primul dintr-o trilogie care va mai cuprinde: "Artista, dolarii si ardelenii" (regia Mircea Veroiu) si "Pruncul, petrolul si ardelenii" (regia Dan Pita).

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters