vineri, 9 iulie 2010

De ce trag clopotele, Mitica? (1982)



Caragiale, cel mai ecranizat scriitor român, inspiră încă o data un film în care Lucian Pintilie încearcă să recompună o epocă, reuşind să păstreze bogatul filon comic.

"Caragialescul "simt enorm si vaz monstrous” devine, la Pintilie, un alibi menit sa disimuleze, in 1980, exagerarea artistului. Dar acest sentiment al autorului este tradus “mitocaneste” in elemente directe: noroi, sange, incaierari, chelfaneli, lupte de cocosi, hinghereli. Noroiul ineaca, literalmente, imaginea, inabusa, ca o magma, vitalitatea sugestiei, creand impresia saraciei de mijloace si inspiratie (imaginea Florin Mihailescu, Premiul UCIN). Defilarea, ostentativ felliniana, a mastilor e abuziv dilatata pana la timp mort. Zonele cele mai vulnerabile ale filmului sunt cele ale divortului total de Caragiale, episoade ca lupta de cocosi, recitalul de romanta si poezia patriotica sau circul cainilor (dresura reusita a lui Francis Mirco, care merita cu adevarat un premiu, dar nu in contextul unei ecranizari Caragiale" (Tudor Caranfil)

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters