joi, 15 iulie 2010

Directorul nostru (1955)



Partea 2-a


Partea 3-a


Partea 4-a


Partea 5-a


Partea 6-a


Partea 7-a


Partea 8-a


DIRECTORUL NOSTRU (comedie)-1955

Regia
Jean Georgescu
Cu
Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan
Gen film
Comedie

Durata
71 minute
Premiera in Romania
1955

Comedie realizata de Gh. Dorin, scenariul, impreuna cu regizorul Jean Georgescu, special pentru cuplul Grigore Vasiliu-Birlic si Alexandru Giugaru. Filmul a fost o satira care a produs un imens scandal in epoca, care s-a lasat cu interzicerea lui Jean Georgescu.

"Filmul meu ataca violent moravurile birocratice practicate in unele din institutiile noastre, condamna prin ascutisul satirei pe acei functionari cu raspunderi mari sau mai mici care, cu buna stiinta, tolereaza aceste stari de lucruri, cultivand servilismul, chiulul, necinstea. Actiunea nuvelei are loc intr-un spatiu limitat impropriu pentru desfasurarea unui film. Riscam sa-i dam un caracter static, obositor. Devenea, asadar, necesar sa extindem actiunea, sa introducem cateva scene de aerisire care sa permita actorilor mai multa miscare, sa implice schimbari de decoruri, varietate in compozitia imaginilor." - Jean Georgescu - 1955 (Informatia Bucurestiului)

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters