miercuri, 25 august 2010

Triunghiul Mortii (1999)

1/20

 

2/20

 

3/20

 

4/20

 

5/20

 

6/20

 

7/20

 

8/20

 

9/20

 

10/20

 

11/20

 

12/20

 

13/20

 

14/20

 

15/20

 

16/20

 

17/20

 

18/20

 

19/20

 

20/20

 Triunghiul Mortii (1999)
Regia
Sergiu Nicolaescu
Cu Ilinca Goia, Valentin Teodosiu, George Alexandru
Gen film
Război

Durata
161 minute
Premiera in Romania
1999

Filmul reconstituie luptele purtate de armata romana impotriva ocupantilor germani in primul razboi mondial in localitatile Marasti, Marasesti si Oituz.

"Primul film realizat dupa revolutie a fost «Oglinda», bineinteles un film politic. Vroiam sa ma conving ca suntem liberi. Pornind de la "Dacii" am trecut cu filmele prin mai toata istoria Romaniei, dar nu m-am putut apropia de primul razboi mondial. In primul rand datorita revolutiei ruse din 1917, care a avut o covarsitoare importanta in desfasurarea razboiului si in al doilea rand datorita rolului jucat de casa regala. Regimul comunist evita cele doua subiecte. Dupa revolutie mi-am propus impreuna cu Vadim Tudor sa realizam un film cu acest subiect. Filmul a fost facut cu bani foarte putini, ceea ce m-a obligat la filmari extrem de rapide. Eram la "Mihai Bravu", un poligon militar, langa Calugareni, locul unde imi desfasuram filmarile. Aveam peste 1300 de militari M.Ap.N. si jandarmi. Intr-o dimineata nu au venit utilajele necesare filmarilor (aparate de filmat, de iluminat etc.) de la studioul din Buftea. Am dat telefon directorului Studioului prospat privatizat (dl. Pricop Lucian) care mi-a raspuns ca daca nu platim in avans a primit ordin sa nu mai trimita echipa de filmare, pentru care aveam contract. Asa ceva nu mai auzisem! In situatii de acestea poti face infarct. Am luat legatura cu studioul din Chisinau, care mi-a trimis in doua zile o echipa de filmare si utilajul necesar. Mai aveam cca. 10 zile de filmare cand un coleg care devenise director Rofilm - producatorul filmului - dispune intreruperea filmarilor. Bineînteles, eu mi-am vazut de treaba. Sunt chemat la Radu Gabrea, care era presedintele ONC-ului. Nu mai erau bani pentru terminarea filmului. Trebuia sa gasesc urgent cateva miliarde. Antena 1 este cea care m-a salvat, devenind coproducator al filmului. Si astazi le multumesc. Personal am dat aproape toti banii care mi se cuveneau filmului, devenind astfel si eu cofinantator al filmului. Cred ca este un caz unic la noi. In final am terminat filmul si chiar cu sunet surround ⁄ stereo Dolby, ceea ce era o premiera in filmul romanesc. Unii sperau ca nu voi reusi sa-l termin. Asta-i viata! Si cand te gandesti ca sunt atatia colegi care ma invidiaza pentru avantajele pe care le-am avut eu in cinematografie!" (Sergiu Nicolaescu)

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters