marți, 13 iulie 2010

O Vara de Neuitat (1994)



Regia:
Lucian Pintilie
Scenariu:
Lucian Pintilie
Petru Dumitriu-nuvela Salata
Gen
Drama
Durata
94 minute
Premiera in Romania
1994
Produs de
MK2 Production
La Sept Cinema
Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii

Pentru ca sotia capitanului Dumitriu (Claudiu Bleont) refuza avansurile generalului, sotul ei este mutat intr-o garnizoana de granita. Aici, bande de nationalisti bulgari ucid graniceri romani. Ajutorul capitanului Dumitriu aresteaza cativa tarani bulgari nevinovati. Capitanul Dumitriu primeste ordin telefonic sa ii execute. El refuza pentru ca nu primeste ordin scris de la comandament. Bulgarii sunt executati de ajutorul lui Dumitriu, iar el pentru ca refuza, este mutat in aceasta vara torida intr-o garnizoana indepartata, ca pedeapsa pentru actul sau de nesupunere.
"Un Desertul tatarilor balcanic, inainte de orice un film de stari, in care critica internationala a identificat premonitia unor realitati la zi ale razboiului civil bosniac. Variata si expresiva scenografia lui Paul Bortnovschi si Calin Papura" (Tudor Caranfil)

Niciun comentariu:

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters