sâmbătă, 12 februarie 2011

Maiorul Mura (1928)



Maiorul Mura (1928)
Regia
Ion Timus
Cu Victor Antonescu, Elvira Godeanu
Gen film
Comedie
Durata
72 minute
Premiera in Romania
1927

Într-un sat oarecare moare boierul Amedeu Crainic, lăsând o moştenire consistentă dar suspendată de o clauză matrimonială. Astfel, primul dintre doi tineri (care nu ştiu unul de celălalt) ce se va căsători, va primi moştenirea de un milion de lei. Una dintre cei doi moştenitori este tânăra şi frumoasa Mariana Pătraşcu, fiica unei prietene de-a boierului. Aceasta plănuieşte a-şi schimba identitatea cu cea a domnişoarei sale de companie, Miss Mary, pentru a dejuca planurile concurentului.
În sat ajunge şi batalionul de roşiori ai Maiorului Mura, încartiruit acolo pentru mai multă vreme. Aflând de moştenire şi fiind un crai îndârjit, maiorul face avansuri lui Miss Mary, în timp ce locotenentul Paul Azureanu se îndrăgosteşte de Mariana. Cele două ordonanţe ale ofiţerilor, Lie şi Boboc, fac tot posibilul ca să încurce situaţia.
În cele din urmă, avocatul Andriano va sosi la conac şi va descurca iţele afacerii: cel de-al doilea moştenitor nu este nimeni altul decât locotenentul Azureanu. Crezând că Mariana nu-l iubeşte şi l-a folosit doar, Azureanu rupe logodna.
Pentru a-l convinge pe locotenent să se însoare cu Mariana, aceasta îi promite maiorului Mura că o va înzestra pe Miss Mary cu jumătate din moştenire. Locotenentul Paul se căsătoreşte cu Mariana, iar maiorul Mura cu Miss Mary.

vineri, 4 februarie 2011

Plicul (1976)



Plicul (1976)

Redactor: Alexandra Orban
Producţia: Ecaterina Traicu
Lumini: Nela Şerban, Ilie Cuzcă
Regia de studio: Teodor Berca
Sunetul: Radu Boeriu, Emil Pîrvu
Scenografia: Ion Olaru, Cristian Varlam
Adaptare şi regie TV: Domniţa Munteanu

De Liviu Rebreanu
O abordare cu umor a moravurilor societăţii româneşti.
(Cât de bine se potriveşte zilelor noastre ……)

Actori:
Stela Popescu
Dumitru Rucăreanu
Cornel Vulpe
Iurie Darie
Mircea Şeptilici
Aurel Giurumia
Constantin Băltăreţu
Mihai Pălădescu
Anca Pandrea
Candid Stoica

sursa: Filme romanesti rare - http://filmeromanestionline.blogspot.com/

joi, 3 februarie 2011

Miss Litoral (1990)


Miss Litoral
Anul (1990)
Regia
Mircea Mureşan
Cu Anca Ţurcaşiu, Alexandru Arşinel
Gen film
Comedie
Premiera in Romania
1990

Nea Costel si consoarta sa, Didona, vor cu orice pret ca fiica lor, Tina, sa participe la concursul de frumusete Miss Litoral, anuntat la Mamaia. Insa Tina este indragostita de Dorel, un baiat timid si gelos, care nu vede in Tina o frumusete de genul celor care apar pe copertile revistelor si vrea s-o pastreze doar pentru el. Asadar, Tina pleaca la concurs cu inima indoita, trimisa mai ales de ambitia mamei. Pe litoral sunt asteptati de nasul Mielu, capitan de cursa lunga. El si nea Costel incearca tot felul de tertipuri pentru a atrage atentia presedintelui juriului si a sotiei lui, o fosta Miss. Peripetiile comice ale cuplului format din nea Costel, si nasul Mielu ne poarta pe apele Marii Negre, in Crimeea, Ialta... Pe langa cei doi, mai intalnim un fost tovaras devenit domn, care vrea sa-si impuna fiica cu orice pret, si cu un doctor specialist in chirurgie faciala... Dar Dorel da de urma Tinei si o alerteaza pe mama ei care soseste val-vartej pe malul marii declansand o serie de incurcaturi. Concursul are loc si Tina, complet transformata, devine Miss Litoral. Dar, bineinteles, cu toate tentatiile la care este supusa o Miss, ea il iubeste tot pe Dorel.

Alarma in delta (1975)


Alarma in delta
Anul (1975)
Regia
Gheorghe Naghi
Cu Sorin Vasiliu, Ferenc Fabian, Dan Popescu
Gen film
Aventuri
Durata
68 minute
Premiera in Romania
1975

Voinicel (Sorin Vasiliu) si Azimioara (Dan Popescu), doi copii dintr-un sat din Delta, sunt antrenati fara voia lor intr-o suita de aventuri periculoase de niste raufacatori care furasera din Muzeul din Constanta niste piese de valoare pe care intentionau sa le treaca peste granita. Astfel elevii-detectivi dejoaca planurile hotilor si traficantilor.

Film de aventuri pentru copii.

marți, 1 februarie 2011

Ciocolata cu alune (1978)



Ciocolata cu alune
(1978)
Regia
Gheorghe Naghi
Cu Rodica Popescu Bitanescu
Gen film
Dramă
Premiera in Romania
1978

Doua C.A.P.-uri rivale sunt in cautarea unui om priceput in amenajare sistemelor de irigatii. El va fi gasit de catre presedintele uneia dintre ele in persoana tanarului inginer Vlad, dar acesta ii va declina oferta, acceptand-o pe aceea a presedintiei celeilalte cooperative. Dar, dupa un timp, Vlad se va indragosti de fiica celui pe care il refuzase.

Apoi s-a nascut legenda (1968)


Apoi s-a nascut legenda
Anul: (1968)
Genul: Social
Regia: Andrei Blaier
Scenariul: Constantin Stoiciu
Actori:
Ilarion Ciobanu
Virgil Ogasanu
Dan Nutu
Margareta Pogonat
Stefan Ciubotarasu
Mihai Mereuta
George Calboreanu
Sidonia Manolache
Companii producatoare: Studioul Cinematografic Bucuresti
Imaginea: Nicu Stan
Scenografia: Nicolae Dragan
Muzica: Radu Serban
Tara: Romania
Detalii tehnice: 101 min, Color
Data premierei mondiale: 24 Februarie 1969
Data premierei in cinematografele din Romania: 24 Februarie 1969
Sinopsis: Santierul mobil al unei cai ferate se apropie pe zi ce trece de un targusor de provincie. Cativa muncitori sunt tentati sa renunte la acest fel de viata si sa-si caute un camin linistit in localitate.

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters