joi, 27 ianuarie 2011

Patul lui Procust (2001)

1/2


2/2


Denumire: Patul lui Procust
Anul: (2001)
Regia
Sergiu Prodan, Viorica Mesina
Cu Maia Morgenstern, Petru Vutcarau, Oleg Yankovskiy
Gen film
Dramă
Durata
117 minute
Premiera in Romania
2001

Poetul şi ziaristul Ladima (Oleg Yankovki) se sinucide, iar prietenul său, Fred Vasilescu încearcă să afle motivele sinuciderii lui. Află astfel că Ladima s-a sinucis din cauza unei misterioase Doamne T. (Maia Morgenstern).

Vin cicliştii (1968)


Denumire: Vin cicliştii
Anul (1968)
Regia
Aurel Miheles
Cu Anna Széles, Mircea Albulescu, Ştefan Tapalagă
Gen film
Comedie
Ajustează gen
Durata
85 minute
Premiera in Romania
1968

Filmul prezintă aventurile sportive şi amoroase ale membrilor echipei de ciclism "Trotineta". Andrei (Mircea Albulescu), căpitanul şi antrenorul echipei, impune o concepţie învechită în stilul antrenamentelor. Virgil (Stefan Tapalaga), un component al echipei, doreşte să facă schimbări în modul de efectuare a pregătirii, dar este refuzat. El va antrena după propriile principii o echipă de fete care va întrece echipa lui Andrei într-un concurs, dar...

Dragoste la zero grade (1964)


Denumire: Dragoste la zero grade
Anul: (1964)
Regia
Geo Saizescu
Cu Iurie Darie, Sebastian Papaiani
Gen film
Comedie
Premiera in Romania
1964

La un concurs de schi de la Poiana Brasov, Oana, o tanara nadejde a uzinei locale, se ciocneste pe partie cu Andrei, un tehnician tv venit in zona sa monteze un releu. Din impactul neasteptat se naste o dragoste fulgeratoare. Dar daca sentimentele lui au ajuns la punctul de fierbere, ale ei sunt la... limita inghetului. Dupa ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra si trec printr-o gramada de peripetii, in final amandoi descopera dragostea, chiar daca temperaturile sunt... mult sub zero.

Titanic Vals (1965)


Denumire: Titanic Vals
Anul: (1965)
Regia
Paul Calinescu
Cu Kitty Gheorghiu-Musatescu, Silvia Fulda, Grigore Vasiliu-Birlic
Gen film
Comedie
Durata
95 minute
Premiera in Romania
1964

Destinul unui om obişnuit şi onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieţii politice româneşti interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă. Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu.

Admirator al operei caragialiene, Tudor Muşatescu reia subiectul vieţii politice româneşti din perioada interbelică. Cu “Titanic-Vals” (1932), Muşatescu a marcat un moment important în literatura noastră (1932), moment care venea să ridice prestigiul dramaturgiei naţionale şi să atragă interesul publicului pentru repertoriul românesc. O frescă a provinciei autohtone aflată în fierberea campaniei electorale parlamentare.

Autorul urmăreşte destinul unui om obişnuit şi onest (Spirache Necşulescu), funcţionar modest la prefectură, om cu familie grea. O neaşteptată moştenire de 50 de milioane de lei îl aruncă pe un traseu de destin, la care nu gândise niciodată. Împotriva propriei voinţe, omul se vede antrenat în manevrele politicianiste locale. Autorul îl antreneazǎ pe blândul si onestul Spirache într-o rotaţie existenţială de 180 de grade faţă de vechiul său fel de trai. Protipendada politică a urbei, dar şi familia sa mânată de interese meschine, egoiste, animată de o uriaşă dorinţă de parvenire îl presează să intre în politică pentru un post de deputat. Obligat să ţină un discurs politic, în stilul demagogic obişnuit în asemenea împrejurări, Spirache spune de la balconul Primăriei, cu sinceritate, că nu poate promite nimic concetăţenilor săi şi ca deputat “nu va face nimic”.

Sinceritatea vorbitorului cucereşte corpul electoral, săturat de minciuni. Exuberanţa alegătorilor este imediat confiscată de lichelele politice ale oraşului, care îl aplaudă, considerând succesul lui Spirache ca fiind o performanţă a şmecheriei lor. Având imaginea corectă a unui viitor social, în care nu-şi găseste locul, Necşulescu e dezamăgit. Are sufletul frânt contemplându-i pe cei din jurul său, debordând de fericire cu gândul la avantajele extraordinare ce-i aşteaptă.

Birlic realizează în film un rol de zile mari! Plecând la Bucureşti cu trenul, de la fereastra vagonului, Spirache al său are un zâmbet ciudat, care anunţă, parcă, o surpriză…

Casa din vis (1991)

1/2


2/2


Denumire: Casa din vis
Anul: 1991
Durata: 96min
Tara: Romania

In rolurile principale : Maia Morgenstern, Gheorghe Dinica, Horatiu Malaele

Gen film: Drama

Cenusa pasarii din vis (1989)


Cenusa pasarii din vis (1989)
Anul: 1989
Tara: România
Gen: Drama
Regizor: Dorin Mircea Doroftei
Autorul scenariului: N/A
Actori: Mihai Cafrita, Tora Vasilescu, Valentin Popescu, Adina Cristescu, Stelian Nistor, George Alexandru
Durata: 1:34:40
Limba: Româna
Traducere: Original (fara traducere)

Despre film:
Un licean îsi disimuleaza, imediat dupa "bac", timiditatea creatoare îndaratul bufoneriei si giumbuslucurilor, declarând ca vrea sa devina regizor de cinema. "Odata si odata tot am sa fac filme. Fiindca am ceva de spus!" - asigura el
Tudor Caranfil - Dictionar de filme romanesti, Ed. Litera International)

Lupul marilor (1972)



Denumire: Lupul marilor
Anul (1972)
Regia
Alecu Croitoru, Wolfgang Staudte
Cu Edward Meeks, Emmerich Schäffer, Raimund Harmstorf
Gen film
Aventuri
Durata
80 minute

Filmul reprezintă o frumoasă transpunere a prozei lui Jack London, realizată cu mijloace cinematografice, în cel mai pur stil hollywoodian de către cei doi regizori, aceştia păstrând toate datele atractive ale romanului.

duminică, 16 ianuarie 2011

Castelanii (1964)


Castelanii 
Anul (1964)
Regia
Gheorghe Turcu
Cu Radu Beligan, Colea Răutu
Premiera in Romania
1964

Într-un sat din Ardeal, Mădăraş, preşedintele colectivei "Spicul de aur", şi contabilul ei, Golovici, realizează venituri mari prin vânzarea produselor în afara circuitului agricol. Tânărul agronom Ştefan Dimitriu, de curând repartizat aici, cere hotărât să se aprobe desecarea mlaştinilor de pe sute de hectare şi crearea unui sistem de irigare, folosind apele bălţii. Balta înseamnă pentru preşedinte şi contabil peste, pui de baltă şi papură, marfa care se vinde uşor la oraş. Conflictul va fi dezvoltat de Manole, specialistul venit de la Bucureşti pentru a constata dacă balta întruneşte condiţiile necesare unui monument al naturii. Manole însă va decide: lucrările de asanare vor fi începute imediat, iar Mădăraş şi Golovici, destituiţi, vor avea timp să mediteze asupra paradisului pierdut.

joi, 13 ianuarie 2011

Atac in biblioteca (1992)


Denumirea: Atac in biblioteca
Anul (1992)
Regia: Mircea Drăgan
Scenariul: George Arion

Actori: Jean Louis Vialle Eugenia Bosânceanu, Magda Catone, Dina Cocea,
Jean Constantin, Cezara Dafinescu, Şerban Ionescu, George Motoui,
Ştefan Tapalagă, Rodica Popescu Bitănescu, Dorina Done, Eusebiu
Ştefănescu, Vasile Boghiţa

Genul: Poliţist
Producători: Studioul Cinematografic Bucureşti şi Delta Film MSK
Imaginea: Ion Marinescu
Muzica: George Grigoriu
Ţara: România
Durata: 95 min, color
Data premierei: 01 Februarie 1993

Sinopsis: Pentru incriminarea ziaristului Andrei, două crime sunt comise în apartamentul acestuia. Cu ajutorul poliţiei dar şi prin propriile-i investigaţii, tânărul îl descoperă pe criminal în persoana lui Matei, un traficant de monede vechi şi bijuterii pe care îl demascase cu ani în urmă şi care dorea să se răzbune. Andrei mai află că în această înscenare erau implicate şi rude ale logodnicei sale, Mihaela, care urmăreau să-i despartă.

joi, 6 ianuarie 2011

Puterea si adevarul (1971)

1/2

2/2

Regia: Manole Marcus
Scenariul: Titus Popovici
Muzica: Tiberiu Olah
Imagine: Nicu Stan
Distributie: Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Cornel Coman, Lazar Vrabie, Irina Gardescu

Un comunist convins, inginerul Petrescu intră în conflict cu secretarul de partid Stoian, care refuză să vadă dificultăţile pe care Petrescu le întâmpină pe un mare şantier. Pentru că Petrescu, sprijinit de tânărul secretar Duma, a avut curajul să-i expună lui Stoian toate hibele grandiosului proiect, acesta este exclus din partid şi apoi arestat...

luni, 3 ianuarie 2011

Calculatorul marturiseste (1982)



Denumirea:Calculatorul marturiseste
Anul: 1982
Regia
Mircea George Cornea
Cu Mircea Diaconu, Alexandru Repan
Gen film
Comedie

Comedie in care unul din personaje (M. Diaconu) devine peste noapte detectiv, dar...in toate situatiile loveste cu bata in balta.

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Capul de răţoi (1992)



Denumirea: Capul de ratoi
Anul:1992
Regizor:
Constantin Dicu
Scenarist:
Gheorghe Ciprian
Genul:
Comedie

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters