duminică, 31 octombrie 2010

Fram, episodul I (1983)



Genul: Film pentru copii / Family / Drama
Regia: Elisabeta Bostan
Scenariul: Elisabeta Bostan / Vasilica Istrate
In rolurile principale: George Mihaita,Octavian Cotescu,Carmen Galin,Gina Patrichi,Adrian Valcu,Violeta Andrei,Dem Radulescu,Aurel Giurumia,Mitica Popescu,Alexandru Repan,Mihaela Juvara.
Producator: Mosfilm / Casa de filme nr. 5
Imaginea: Nicolae Girardi / Ion Marinescu
Muzica: Temistocle Popa

Detalii tehnice: 8 seriale
Data premierei: 1983
 
Sinopsis: In Iasiul inceputului de secol XX traieste o familie de circari, sotii Lisette si Cezar Marceloni, impreuna cu copiii lor, Fanny si Geo. Dupa moartea Lisettei, cei trei Marceloni se deplaseaza intr-un turneu la Sankt Petersburg, de unde se intorc cu un ursulet polar pe care il dreseaza.

Marele singuratic (1976)



Denumirea: Marele singuratic
Anul (1976)
Regizor:
Iulian Mihu
Scenarist:
Marin Preda
Genul:
Drama

Distribuţia: George Motoi, Florenta Manea, Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Ion Caramitru, etc.

"Adaptarea după romanul omonim al lui Marin Preda, filmul prezintă povestea lui Niculae Moromete, inginer horticol la o seră din apropierea Bucureştiului. El este chemat de primul secretar al judeţului, un vechi prieten, cu care se cunoscuse după război, pentru a putea "activa din nou". După ce s-a înscris în partid, Niculae fusese activist o vreme, apucând "pe drumul unei noi religii", dar în urma sinuciderii unui ţăran, Valache, condamnat pe nedrept ca nu şi-a plătit impozitele, a fost pe cale sa fie exclus din partid şi atunci s-a retras în munca horticolă. Din acest moment în Niculae se declanşează o analiză introspectivă, cu sondări ale trecutului, care se împletesc şi cu povestea de dragoste din prezent pentru pictoriţa Simina...."

joi, 28 octombrie 2010

Angela merge mai departe (1981)



Denumirea: Angela merge mai departe
Anul: 1981
Cu Dorina Lazăr, Dorina Paunescu
Gen film Dramă

Despărţită de un soţ alcoolic şi violent, o şoferiţă de taxi duce o existenţă banală, ale cărei puţine evenimente ţin de relaţia cu oamenii care i se urcă în maşină, în calitate de clienţi. La un moment dat, ea îl întâlneşte pe Gyuri, un muncitor petrolist, venit în Capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, deşi bărbatul urmeaza să plece pentru trei ani în India, la lucru, iar Angela nu-l poate urma.


marți, 26 octombrie 2010

Brasovul Revolutionar

1/8



2/8



3/8



4/8



5/8



6/8



7/8



8/8



Un documentar extrem de interesant despre desfasurarea Revolutiei Romane din decembrie 1989 in orasul Brasov. Contine opiniile revolutionarilor, comunistilor, securistilor si a altor din actorii implicati in evenimente. Reveleaza adevarul asupra multora din episoadele neclare ale Revolutiei din Brasov.

sursa: http://eroiinumor.blogspot.com/

Ivan Turbincă (1996)



Denumirea:Ivan Turbincă
Anul: 1996
Regia
Radu Popovici
Cu Tudorel Filimon, Sandu Mihai Gruia
Gen film
Comedie
Familie
Fantastic

Ecranizare dupa povestea omonima a lui Ion Creanga, Ivan Turbinca este un batran soldat rus caruia - pentru o fapta buna pe care o face - Dumnezeu ii indeplineste o dorinta. Ivan roaga pe Domnul sa-i binecuvanteze turbinca, incat sa aiba puterea sa bage si sa tina in ea orice doreste. ''Pasol na turbina ciorti!'' sunt cuvintele pe care le foloseste Ivan pentru a baga in turbinca draci, pacalind chiar si Moartea, tinand-o prizoniera in turbinca lui.

duminică, 24 octombrie 2010

In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura (2001)

1/2


2/2


Denumirea: In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura
anul: 2001
Regia
Sinisa Dragin
Cu Ana Ciontea, Dan Condurache, Horaţiu Mălăele
Gen film Dramă

Durata
93 minute

Premiera in Romania
27.04.2001

Cineva care ucide animale este un macelar si cineva care ucide oameni este un ucigas. Dumitru (Dan Condurache) este amindoua. Atunci cind este eliberat din inchisoare, se reintoarce la vechile practici chiar in trenul care-l duce acasa: un joc de carti cu niste tigani degenereaza si il impinge, din nou, la crima. Initial, se pare ca va scapa nepedepsit. Acasa, tinara lui sotie (Ana Ciontea) il asteapta, dar Dumitru afla ca fratele lui (Dan Astilean) a lasat-o insarcinata. Macinat de ginduri de razbunare, va mai comite o crima care insa nu va fi ultima. Viata lui devine insuportabila. Dar cind vrea sa moara, descopera ca nu poate: Dumnezeu are alte planuri cu el. L-a condamnat la viata.

Marfa si banii (2001)



Denumirea: Marfa si banii
Anul: 2001
Regia: Cristi Puiu
Cu Dragoş Bucur, Ioana Flora, Alexandru Papadopol
Gen film
Dramă

Durata
90 minute

Premiera in Romania
01.06.2001

Un tânăr din Constanţa, care deţine propria afacere (vinde la geamul apartamentului), îşi doreşte să se extindă şi să-şi cumpere chioşc, dar nu are deocamdată mijloace. Un grangur local îi oferă o sumă importantă de bani pentru un transport în aparenţă simplu: o geantă care trebuie dusă la Bucureşti, la o adresă precisă. Se pare însă că geanta conţine anumite lucruri care îi interesează şi pe alţii. Convins la început că şi-a vândut doar serviciile, tânărul înţelege, când este prea târziu, că şi-a vândut de fapt conştiinţa.

miercuri, 20 octombrie 2010

Actiunea "Zuzuc" (1984)



Denumirea: Actiunea "Zuzuc"
Anul productiei: 1984
Regia: Gheorghe Naghi
Cu: Colea Răutu, Ovidiu Moldovan, Andrei Duban

Din cauza climatului afectiv nesanatos din familie, Zuzuc, un baiat de 12 ani, dispare de acasa. Virgil, un tanar ofiter de politie este insarcinat sa il caute.

preluat de pe Filmele copilariei

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Duminica la ora 6 (1966)



Denumirea: Duminica la ora 6 (1966)
Regia: Lucian Pintilie
Scenariul: Lucian Pintilie, Ion Mihaileanu
Muzica: Radu Caplescu
Imagine: Sergiu Huzum
Cu: Irina Petrescu, Dan Nuţu, Eugenia Popovici, Constantin Cojocaru

1940. Un bãiat cunoaste o fatã. Se îndrãgostesc, fãrã a sti însã care este adevãrata identitate a celuilalt. Ambii luptã pe ascuns împotriva fascismului, ducînd o viatã palpitantã, dar periculoasã.

Filmul de debut in lungmetraj pentru regizorul Lucian Pintilie si directorul de imagine Sergiu Huzum.

duminică, 10 octombrie 2010

Apocalipsa dupa soferi (2008)

1/6


2/6


3/6


4/6


5/6


6/6


Apocalipsa dupa soferi (2008)
Regia: Alexandru Solomon
Imagine: Alexandru Solomon
Protagonisti: Valerică Damian, Gentimir Cristian, Pal Karoly, Gina Raso, Mihai Vîrtopeanu

"M-au interesat mai degrabă urmele violenţei asupra oamenilor, decât violenţa în sine (...) Cred că cei cinci oameni care sunt prezenţi în filmul acesta ştiu să vorbească despre problemele lor legate de circulaţie într-un fel remarcabil, într-un fel pe care eu nu l-aş fi putut scrie", a declarat Alexandru Solomon, după proiecţia filmului.

Doua tari injunghiate in inima (2009)



Doua tari injunghiate in inima (2009)
Regia: Gábor Kálomista, György Kivés, Mano Csillag, János Vecsernyés
Cu: Antal Czapkó, Kuri Bian

Un film documentar realizat in memoria lui Marian Cozma.

În Veszprém există o comunitate care muncește din greu şi care se confruntă şi ea, ca multe altele, cu diverse probleme. Are o echipă sportivă cu jucători din Cuba, Serbia, Croaţia şi România, care şi-au pus sufletul, inima în meciurile jucate ... pentru gloria acestui oraş. Această echipă este una dintre cele mei populare echipe de handball din lume, o echipă în care fiecare jucător este „localnic” indiferent de locul în care s-a născut. Un jucător român pe nume Marian Cozma a fost un „localnic” şi totuși a fost omorât într-un foarte popular bar din oraş pe 8 februarie 2009. Colegii lui de echipă, prietenii lui, Croatul Ivan Pesics şi Sârbul Zarko Sesum au încercat să îl ajute pe colegul lor care era pe moarte şi erau gata să moară şi ei. În ciuda rănilor, extrem de grave, pe care le-au avut ...au reuşit să supravieţuiască. O bandă de 30 de persoane a intrat în bar în acea noapte. Nimeni nu ştie de ce şi-au ales acel local, sau ce au vrut. Mulţi sunt speriaţi! Sunt speriaţi întrebându-se ce se întâmplă în ţară. Orice se poate întâmpla! Acest film a fost realizat din dorinţa a de a ne face să înţelegem lumea, precum şi realitatea în care trăim. Filmul nu investighează şi nici nu acuză. Criminalii trebuie pedepsiți .... dar responsabilitatea este a noastră, a tuturor.

Semnul sarpelui (1982)

1/2



2/2


Semnul sarpelui (1982)
Regia: Mircea Veroiu
Scenariul: Mircea Micu
Muzica: Adrian Enescu
Imagine: Calin Ghibu
Cu: Ovidiu-Iuliu Moldovan, Leopoldina Balanuta, Mircea Diaconu, Dorel Visan, Mircea Albulescu, Ion Valcu, Costel Constantin, Dorel Visan, Dan Nasta, Valeria Sitaru, Petre Lupu, Dorina Lazar, Radu Gheorghe, Dinu Manolache, Arestide Teica, Rodica Mandache,

Adaptare dupa romanul "Patima" de Mircea Micu.

Pacat (1924)




Pacat (1924)
Regia: Jean Mihail
Cu: George Aurelian, Margareta Iantzer

luni, 4 octombrie 2010

Ultima halta in paradis (2002)

1/16


2/16


3/16


4/16


5/16


6/16


7/16


8/16


9/16


10/16


11/16


12/16


13/16


14/16


15/16


16/16


Ultima halta in paradis (2002)
Regia: Alexandru Tocilescu
Imagine: Cristian Nicolau
Cu: Florin Piersic, Florina Cercel, Luminita Rosu, Oana Tatu

O aducere a mitului lui Don Juan pe cheiul Dâmboviţei, unde acesta ia numele lui Mitică şi câte ceva din obiceiurile locului, iar personajul neaoş, legendar şi el, are o frumoasă deschidere filozofică. E metafora unui sfârşit obosit, fiindcă Mitica trăieşte aici amintirea gloriei sale, dar şi a unui alt început, prin transferarea cu stoicism a experienţelor sale unui viitor posibil discipol. Acest Sganarel original, care-l însoţeşte aici pe Don Juan-Mitică, e un Ionel oarecare, dornic să deprindă tehnica de cuceritor a maestrului şi ceva din reţeta succeselor lui. Ritualul iniţierii în dragoste devine astfel o emoţionantă lecţie despre şi pentru viaţă, pe care bătrânul i-o transmite tânărului odată cu neobişnuita sa energie vitală". (Doina Papp)
Adaptare TV dupa o piesa de Valentin Nicolau.

"Am citit textul lui Valentin Nicolau în volum şi mi s-a părut că e foarte bine scris. Mi-a amintit pe alocuri de vioiciunea şi farmecul teatrului lui Tudor Popescu. Sunt personaje vii, pitoreşti, care aduc viaţa pe scenă. De aceea am solicitat şi interpreţilor, şi echipei de televiziune să punem accentul pe adevăr şi firesc, pe viaţa surprinsă aproape ca într-un documentar. Am lăsat larg deschisă poarta spre improvizaţii, tocmai de dragul firescului, ca să evităm premeditarea, lucrul contrafăcut.

"Pot spune că, paradoxal, tocmai contrastul dintre Florin Piersic si George Ivascu este acela care generează o armonie de tip special, aş zice chiar spectaculoasă. Să le vezi feţele, una lîngă alta, e ucigător!"

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters