vineri, 29 ianuarie 2010

Neamul Soimarestilor (1964)



"Dragan a vrut sa ecranizeze un roman clasic, sobru si dens, cu mijloacele realizatorului de superproductii, a vrut sa impace logica dramaturgica a textului cu plastica filmelor de capa si spada." - Gheorghe Tomozei - 1965 (Cinema)

Regie: Mircea Dragan
Distributie: Florin Piersic, Amza Pellea, Ion Besoiu

Rapirea fecioarelor (1968)



La inceputul secolului al XIX-lea, printr-o tacita intelegere cu doamna Haricleea, care doreste sa-si indeparteze sotul de la tron, bandele lui Pazvanoglu, pasa de Vidin, ataca fara mila satele, rapind fete. Haricleea isi trimite fiul la adapost, la o manastire, dar haiducii lui Amza il rapesc, pentru a-l da in schimbul incetarii jafurilor. In timp ce haiducii urmaresc un boier, care vrea sa fuga din tara cu averea, Pazvanoglu ataca din nou. La randul lor, haiducii, ajutati de Anita, patrund in palatul pasei si elibereaza fetele. In haosul creat, fiul Haricleei este ucis.

Regie: Dinu Cocea
Distributie: Toma Caragiu, George Constantin, Alexandru Giugaru

duminică, 24 ianuarie 2010

Roscovanul (1976)



Descriere:

Mihai un adolescent orfan poreclit Roscovanul Costel Baloiu este atras in actiunile organizate de U.T.C. impotriva ocupantilor nazisti. El descopera faradelegile fostului comisar Potra insarcinat cu anchetarea comunistilor.


Actori:

Sebastian Papaiani (1936) -- Vagabondul Lampa
Costel Baloiu -- Roscovaul / Mihai Secosan
Mihai Gogiltan -- actor
Ion Ghitoiu -- actor
Mihaela Dumbrava -- actor
Mihai Dumbrava -- actor
George Gherasim -- actor
Florin Piersic (1936) -- ofiter la Centrul de Recrutare
Ferenc Bencze -- gardianul Ghenadie
Constantin Codrescu -- Florica Potra
Cristina Cirstea -- actor
Cornelia Turian -- actor
Boris Ciornei -- actor
Aurel Giurumia -- actor
Anastasia Anghel (1929) -- actor
Zephi Alsec (1923) -- politistul Mitica Burlacu
Hortensia Panamarenco -- actor
Florina Cercel -- activista P.C.R., Elena Duma
Constantin Rautchi (1934) -- Instructor la Scoala de Corectie
Ion Anghel (1928) -- actor
Sergiu Nicolaescu (1930) -- sentinela la Scoala de Corectie
H. Nicolaide -- actor
Jean Constantin (1928) -- spargatorul Achim / Tungsram
Corina Chiriac -- Suzi
Petre Gheorghiu -- actor
Nucu Paunescu -- actor
Petre Gheorghiu-Goe -- actor
Stefan Tapalaga (1933) -- Chiriac
Traian Petrut -- actor

Echipa productie:

Francisc Munteanu -- regizor
Nicolae Girardi -- imagine
Lidia Luludis -- costume
Adriana Ionescu -- montaj
Anastasia Vitanidis -- machiaj
Temistocle Popa -- muzica
Ion P. Ion -- regizor secund
Francisc Munteanu -- scenarist
Petre Veniamin -- decoruri
Gheorghe Ilarian -- sunet
Radu Rusch (1952) -- cascador

Saptamana nebunilor (1971)



Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Saptecai si episodul 6 al seriei Haiducilor. Aventuri legate de capturarea bijuteriilor fostului domnitor Hangerli, vanate de Caragea Voda pentru fiica sa Ralu, precum si de haiducii lui Saptecai. A fost filmat concomitent cu celelalte doua filme ale tripticului ("Haiducii lui Saptecai" si "Zestrea Domnitei Ralu").

Regie: Dinu Cocea
Distributie: Florin Piersic, Marga Barbu

joi, 21 ianuarie 2010

Secretul lui Bachus (1984)



Una din cele mai bune comedii romanesti si una din cele mai bune performante ale regretatului actor Stefan Mihailescu.

Regie: Geo Saizescu
Distributie: Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Stefan Mihailescu-Braila

Supravietuitorul (2008)



Dupa razboi, Comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu/Petr Falc) a facut ani grei de puscarie politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic (Ion Dichiseanu), era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii. Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme.

Amintirile il bantuie pe Moldovan, care incepe sa desluseasca itele unei vechi intamplari in care mai fusesera implicati Goldberg, Cristian Vasile si iubita acestuia, Zarada (Ileana Lazariuc). Folosindu-se de fler si de doua ajutoare de nadejde (Limba, vechea lui cunsotinta, interpretat de Jean Constantin si un sofer de taxi, interpretat de Cristi Iacob), Comisarul dejoaca planurile inamicilor si il "usureaza" pe Goldberg de un milion de dolari. Totusi, nu reuseste sa il salveze pe Cristian Vasile, care, in runda finala a jocului isi dovedeste loialitatea neconditionata. In final, Comisarul descopera ca omul care conducea jocul din umbra era nimeni altul decat colonelul rus ce ii facuse viata amara in puscarie si decide sa il infrunte inca o data.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Lucian Viziru, Jean Constantin, Ileana Lazariuc

marți, 19 ianuarie 2010

Tinerete fara batrinete (1968)




Pentru a-si linisti copilul care plangea, un imparat ii promite ca-i va darui tinerete fara batranete. Ajuns mare, fiul de imparat isi paraseste parintii si pleaca in lume sa caute ceea ce i se fagaduise. El ajunge in cele din urma la hotarele imparatiei tineretii fara batranete unde, pentru a fi primit, trebuie sa aduca trei obiecte magice: un spic, un mar si o cheie. Dupa multe peripetii fiul de imparat indeplineste poruncile si se casatoreste cu printesa acelor tinuturi, devenind si el nemuritor. Dar...

Premiul special al juriului decernat filmelor pentru copii si tineret, Moscova - 1969;
Placheta de aur a Festivalului filmului de la Teheran - 1969;
Medalia de aur la Festivalul filmului de la Mar del Plata - 1969.

Regie: Elisabeta Bostan
Distributie: Carmen Stanescu, Margareta Pogonat, Emanoil Petrut, Anna Szйles, Mircea Breazu, Ion Tugearu

Trandafirul galben (1982)




Trandafirul galben (1982)


Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu dupa o serie de intamplari si depasirea unor obstacole, aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop. Astfel, ei contribuie la pregatirea revolutiei de la 1848 din tarile Romane.

Regie: Doru Nastase
Distributie: Florin Piersic, Ion Dichiseanu, Mihai Mereuta

luni, 18 ianuarie 2010

Transilvania - istorie, legenda si mister (2006)



Film documentar turistic despre istoria Transilvaniei. Filmul prezinta, in context istoric, povestea lui Vlad Tepes - Dracula, ca si a doctorului Honigberger (erou al unei povestiri a lui Mircea Eliade).

miercuri, 13 ianuarie 2010

Un bulgare de huma (1989)



Respectul pe care-l avem in mod firesc fata de marile personalitati Ion Creanga si Mihai Eminescu a devenit, in momentul realizarii acestui film, extrem de inhibant. Acesta a constituit principalul handicap pe care l-am avut de trecut. Pentru a deveni personaje de film, Eminescu si Creanga trebuiau sa coboare de pe statui, sa prinda viata, imprumutand chipurile unor actori; sa vorbeasca, sa se miste si sa evolueze intr-un chip cat mai firesc. In loc sa pastram un ton solemn, omagial, care ar fi imprimat filmului, cred, un aer sententios, am incercat sa ne apropiem cu discretie si caldura de personalitatile readuse la viata. Chiar daca primele lor aparitii in film risca sa deceptioneze printr-o fireasca neidentificare cu fotografiile-icoana, atat de cunoscute, speram ca personajele sa devina convingatoare pe parcursul desfasurarii povestirii cinematografice. Este un omagiu pe care il aducem - cu intarziere - implinirii a o suta de ani de la moartea lui Ion Creanga, Mihai Eminescu si Veronica Micle. Nicolae Margineanu. Singurul lucru care mi se pare important acum este ca dinaintea fiecarui cadru din acest film mi-am facut cruce in gand. Pe atunci era un gest interzis. Adrian Pintea

Regie: Nicolae Margineanu
Distributie: Dorel Visan, Adrian Pintea, Mioara Ifrim, Maria Ploae.

A 2-a cadere a Constantinopolului (1994)



Este unul din primele filme dupa revolutie si a facut furori fiind primul film romanesc in care se poate vedea o femeie goala. Furat de nebuniile "tranzitiei", Sufletel viseaza, si el, la marea aventura. Afland ca vechiul sau prieten Ismail e adevaratul tata al fiului sau, Sufletel planuieste sa fuga din tara. Insa, la Istanbul va da de miraculoasa masina de facut bani...

Regie: Mircea Muresan
Distributie: Loredana Groza, Alexandru Arsinel.

Un Comisar Acuza (1973)



Al treilea film din cunoscuta serie de 5 filme cu Comisarul Moldovan/Miclovan. Aventurile continua in ritm indracit, iar lupta impotriva gruparilor interlope ale Bucurestiilor anilor ’40 ia o turnura nebanuita. Gheorghe Dinica, interpretul lui Paraipan, face un rol antologic, unele dintre replicile sale pastrandu-si savoarea si dupa treizeci de ani.

Regie: Sergiu Nicolaescu
Distributie: Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin.

Un suras in plina vara (1963)



Regia:
Geo Saizescu
Scenariu:
D.R. Popescu, cu Florina Luican, Sebastian Papaiani
Gen
Comedie
Premiera in Romania 1963

Fanita, un tanar dornic sa castige bani in urma unor initiative personale, va esua in toate aceste intreprinderi, lasandu-se in cele din urma convins sa intre in C.A.P.-ul din sat. Umor. Dragoste şi poezie. Suspans.
Ecranizare dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.
"Fanita, eroul intamplarilor din film nu este decat Pacala al zilelor noastre sau mai bine zis un Danila Prepeleac." - Dinu Sararu - 1965.

Valeu, valeu, nu turna (1991)



Realizat la studioul "Telefilm-Chisinau".
Este luata in deridere hotarirea partidului comunist din acea perioada de a lupta cu alcoolismul, folosind metodele cele mai deocheate. Dupa cum ne demonstreaza acest film.

Regie: Gheorghe Urschi
Distributie: Vasile Tabirta, Margareta Nazarchevici Vitalie Rusu, Elena Ribceac, Mihail Curagau, Valeriu Cazacu, Jan Cucuruzac, Andrei Sotchi, Ion Arachelu, Gheorghe Pirlea.

marți, 12 ianuarie 2010

Undeva in est (1991)



Acest film, frumos si cu un scenariu foarte bine scris, reprezinta un argument elocvent si antrenant impotriva comunismului, apt sa fie de mare ajutor in plasarea Romaniei pe harta industriei cinematografice din lumea intreaga. In anii 50, un activist de partid se deplaseaza in zona rurala a Transilvaniei, pentru a colectiviza gospodariile satesti. Un gospodar instarit se impotriveste incercarilor de a-l face sa renunte la averea sa, refuzand sa fie coborat la nivelul celor care nu am muncit niciodata. Conceptul de colectivizare este rezumat de un satean indignat, care, obligat sa munceasca pamantul pe care nu-l mai stapaneste, bombane la adresa activistului de partid care sustine ca pamantul e tot al lui: "Mi-ai taiat p..., mi-ai pus-o in mana si mi-ai spus, 'ia-o, ca tot a ta a ramas'. Cei tri fii ai sateanului interpretat de Remus Margineanu sunt obligati sa renunte la invatatura, ca urmare a atitudinii lipsite de cooperativitate a tatalui lor. Intorsi acasa, doi dintre ei devin proscrisi, luptand alaturi de un partizan violent, care, la fel ca si Robin Hood, ataca si umileste un grup de ofiteri stalinisti. In una din cele mai amuzante scene ale filmului, el ii obliga sa se dezbrace si sa-si manance cametele de partid. O interpretare admirabila si bogatia de roluri episodice, larg dezvoltate, ca si multe alte fire secundare ale actiunii confera filmului o forta impresionanta. O trasatura pozitiva in plus o constituie linia coerenta a povestirii, directa si accesibila, lucru greu de intalnit la filmele realizate in Europa centrala. VARIETY, 30 sept. 1991 Rebecca Lieb

Regie: Nicolae Margineanu
Distributie: Remus Margineanu, Valentin Voicila, Maria Ploae, Marius Stanescu, Calin Nemes.

Ţara Moţilor (1939)


Tara Motilor
Vezi mai multe video din Calatorii

Denumire :Ţara Moţilor
Regizor :Paul Călinescu
Câştigător: Premiul filmului documentar la Festivalul de film de la Veneţia 1939

Veronica (1968)



Denumire: Veronica
Anul: 1968
Gen: Fantasy / Music
Regizor: Elisabeta Bostan
Autorul scenariului: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan
Actori: Lulu Mihaescu, Dem Radulescu, Margareta Pislaru
Durata: 1 oră 30 min Limba: Română
Despre film: Un film pentru copii despre Veronica - fată bună şi cuminte. "Eu sunt motanul Danila, sunt cel mai aprig motan, de soricei nu mie mila, oricand aicea ii am..

duminică, 10 ianuarie 2010

Vlad Tepes (1978)



In prima sa domnie (1456 – 1462), Vlad Tepes isi consolideaza puterea pentru a apara independenta tarii aflate intr-o dubla subordonare: fata de poarta si fata de regatele Ungariei. Nemultumiti de politica sa, boierii se rascoala. Vlad prinde de veste si recurge la o pedeapsa crunta: tragerea in teapa.

Dupa primii trei ani de domnie rezultatele politicii lui Vlad Tepes dau roade, tara e curatata de talhari si tradatori, poporul il iubeste. Pedepsindu-i insa pe solii turci care venisera dupa tribute, Vlad starneste mania lui Mahomed, care porneste sa-l pedepseasca pe nesupus.

ACIN 1979 Premiul pentru costume
Sitges (Spania) 1979 Certificat de merit

Regie: Doru Nastase
Distributie: Stefan Sileanu, Ernest Maftei, Emanoil Petrut, Alexandru Repan.

Filme Romanesti online

O bogata colectie de Filme Romanesti

Filme Romanesti online vă pune la dispoziţie o bogată colecţie de filme romanesti uploadate pe video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, filebox.ro, trilulilu.ro, megavideo.com, blip.tv

Pe aceasta cale aducem multumiri tuturor utilizatorilor care au incarcat aceste filme, in special utilizatorului "filme romanesti" de pe youtube.com, utilizatorului "filme romanesti" de pe blip.tv si "cinemaromanesc" de pe youtube.com

Vizionare placuta!

Filme romanesti online

Filme romanesti online este o pagină absolut legală şi conţine doar linkuri (embed) către pagini de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, trilulilu.ro, filebox.ro şi altele…). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Dacă aveţi întrebări legate de orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
free counters